10η Athens Flying Week 2022 – Tanagra Air Show

10η Athens Flying Week 2022 – Tanagra Air Show

Αεροπορικές επιδείξεις και Στατική έκθεση στην 114 Πτέρυγα Μάχης Tα γαλλικά και ελληνικά Rafale και τα αεροσκάφη της βασιλικής αεροπορίας τόσο της Σαουδικής Αραβίας όσο και της Ιορδανίας πήραν τις θέσεις τους στο αεροδρόμιο της Τανάγρας, στην  μεγαλύτερη αεροπορική επίδειξη της Athens Flying Week που φέτος γιόρτασε τα 10 χρόνια της, το Σαββατοκύριακο 17 και την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου.

Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ελλάδας συμμετέχουν με μεγάλο αριθμό πτητικών μέσων, τόσο από την Πολεμική Αεροπορία, όσο και από το Πολεμικό Ναυτικό, αλλά και τον Στρατό Ξηράς.

Στον αεροδιάδρομο της 114 Πτέρυγας Μάχης «παρέλασαν» μαχητικά αεροπλάνα Mirage, F-4 αλλά και ελικόπτερα Chinook και Apache.

Επιδείξεις έγιναν από την ομάδα «Ζευς» και την ομάδα «Δαίδαλος» καθώς και το ιστορικό μαχητικό Spitfire.

Tα βλέμματα τράβηξαν τα ελληνικά και γαλλικά Rafale. Ανάμεσα στις συμμετοχές που ξεχώρισαν το αεροσκάφος του τηλεοπτικού «Top Gun», το ελβετικό μαχητικό F-18 που φημίζεται για τη δύναμη και την ευελιξία του. Επίσης, στο Air Show έλαβαν τα F-15 Strike Eagle της Βασιλικής Αεροπορίας της Σαουδικής Αραβίας ενώ από την Ιορδανία,  το σμήνος επιδείξεων Royal Jordanian Falcons. Ακόμη, συμμετείχαν τα μοναδικά Warbirds, το ιστορικό Vought F4U-4 των Flying Bulls και το θρυλικό Supermarine Spitfire MJ755 της ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας που   γύρισαν τους θεατές πίσω στο χρόνο και την εποχή του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Για πρώτη στον αέρα και την πίστα της Τανάγρας έκανε την εμφάνισή του το βρετανικό ελικόπτερο Pu-1 καθώς και το επιβλητικό Chinook. Οι ομάδες επιδείξεων F-16 Zeus και Τ-6Α ΤΕΧΑΝ ΙΙ Daedalus, τα Rafale και το ελληνικό Supermarine Spitfire που προχώρησαν σε επίδειξη των δυνατοτήτων τους.

Related Articles