Πράγματα που πρέπει να προσέχετε αν συνηθίζετε να τρέχετε βράδυ

Πράγματα που πρέπει να προσέχετε αν συνηθίζετε να τρέχετε βράδυ

Το βραδινό τρέξιμο , είναι μια δραστηριότητα που πολλοί την προτιμούν σε σχέση με το πρωινό τρέξιμο.

Για την ασφάλειά σας όμως επιβάλλεται να ακολουθήσετε κάποιους βασικούς κανόνες.

Να έχετε πάνω σας κάποιο φως

Από κάποιο φωτάκι στα παπούτσια σας, ένα φακό στο κεφάλι,    είτε οποιοδήποτε άλλο αξεσουάρ που σας βολεύει, καλό είναι να υπάρχει, ιδιαίτερα στην περίπτωση που τρέχετε σε δρόμο που η ορατότητα για εσάς και τους άλλους είναι περιορισμένη.

Μην τρέχετε με ακουστικά

Κατά τη διάρκεια της νύχτας, καλό θα ήταν να μην ακούτε μουσική με τα αγαπημένα σας ακουστικά, καθώς έτσι θα μπορείτε να αντιλαμβάνεστε καλύτερα τι συμβαίνει γύρω σας και να παραμένετε σε εγρήγορση.

Να έχετε πάντα μαζί το τηλέφωνό σας

Όταν, όμως, βγαίνετε το βράδυ για προπόνηση, καλό είναι να έχετε μαζί σας το κινητό σας τηλέφωνο για κάθε ενδεχόμενο.

Ανακλαστικά στα ρούχα σας

Τα ρούχα που χρησιμοποιούν οι δρομείς έχουν συνήθως ανακλαστικά που λαμπυρίζουν όταν πέφτε πάνω τους φως. Μην παραλείπετε ποτέ μια τέτοια μπλούζα, ένα αντιανεμικό ή ένα σορτσάκι με ανακλαστικές λωρίδες.

Ενημερώστε κάποιον

Μια καλή τακτική είναι να ενημερώσετε κάποιον ότι πάτε για προπόνηση, τόσο για την ώρα που θα κάνετε περίπου όσο και για το ποια διαδρομή θα ακολουθήσετε, σε περίπτωση που συμβεί κάτι απρόοπτο.

Τρέξτε με παρέα

Θα ήταν καλύτερα να κάνετε το βραδινό σας τρέξιμο με παρέα.

΄Οταν τρέχετε βράδυ, θα πρέπει να βρίσκεστε σε πλήρη εγρήγορση για να αποφύγετε τις κακοτοπιές. Μην κινήστε σε δρόμους που δεν ξέρετε και μην διστάσετε να επικοινωνήσετε με κάποιο δικό σας άτομο αν αισθανθείτε φόβο ή απειλή.

Related Articles