Ο απαραίτητος εξοπλισμός για την ασφάλειά σας όταν οδηγείτε μοτοσυκλέτα

Ο απαραίτητος εξοπλισμός για την ασφάλειά σας όταν οδηγείτε μοτοσυκλέτα
Από τα σημαντικότερα για κάθε οδηγό μοτοσυκλέτας είναι ο εξοπλισμός για την ασφαλεία σας, καθώς είναι το μοναδικό πράγμα που θα μπορεί να σας προστατεύσει στο δρόμο σε περίπτωση ατυχήματος.

Κράνος

Ξεκινάμε με το κράντος καθώς αποτελεί ίσως τον πιο σημαντικό εξοπλισμό για τον οδηγό ή αναβάτη μιας μοτοσυκλέτας, και φυσικά όσο καλύτερης ποιότητας είναι τόσο περισσότερο είναι ικανό να σας προστατεύσει από πρόσκρουση στο έδαφος και χτύπημα στο κεφάλι , παρέχοντας σας επίσης προστασία από το θόρυβο και τον δυνατό άνεμο.

Η προστασία των ματιών σας

Η προστασία των ματιών εμποδίζει τον άνεμο από το να προκαλέσει δάκρυα κάτω από το πρόσωπό σας, αλλά επίσης σας προστατεύει και από όλα τα σκουπίδια και τα έντομα  που μπορεί να φτάσουν στα μάτια σας. Τα τζάμια στα κράνη προσφέρουν ενσωματωμένη προστασία των ματιών, αλλά ορισμένοι αναβάτες προτιμούν να φορούν ξεχωριστή προστασία ματιών, προστατευτικά spoiler και ζελατίνες ώστε να μπορούν να απολαμβάνουν ένα έγχρωμο οπτικό πεδίο που μπορεί να αφαιρεθεί όταν πέσει ο ήλιος.

Προστασία του αυχένα
Παρόλο που έχουν εμφανιστεί εδώ και λίγα χρόνια, οι συσκευές στήριξης του αυχένα προσφέρουν τη δυνατότητα πρόληψης ή μείωσης των σοβαρών τραυματισμών της σπονδυλικής στήλης από βλάβες που περιλαμβάνουν συμπίεση κεφαλής. Οι δοκιμές σε καταστάσεις on-road οδήγησης ήταν λιγότερο επιτυχείς από τις offroad εφαρμογές .

Προστατεύστε τα αυτιά σας 
Ο θόρυβος του ανέμου σε μια μοτοσικλέτα μπορεί να γίνει ακραίος στις ταχύτητες του αυτοκινητόδρομου και υπάρχει περίπτωση η ακοή σας  να υποστεί ζημιά έπειτα από αρκετή επανειλημμένη έκθεση σε τέτοιους δυνατούς ήχους.
Μερικά κράτη απαιτούν διαμορφωμένες ωτοασπίδες, ενώ άλλα έχουν πιο συγκεκριμένους κανόνες που διέπουν τον τρόπο με τον οποίο μπορείτε να καλύψετε τα αυτιά σας σε μια μοτοσικλέτα.

Προστασία αγκώνα, κνήμης και γονάτου (οffroad)

Τα προστατευτικά αναβάτη συνήθως φοριούνται κάτω από φανέλες καθώς οδηγείτε εκτός δρόμου και προστατεύουν τα βασικά μέρη του σώματος όπως αγκώνες, κνήμες και γόνατα από μια κρούση.

Related Articles