Γ. Πλακιωτάκης: Η ανάπλαση της χερσαίας λιμενικής ζώνης στη Χερσόνησο θα αναβαθμίσει το τουριστικό προϊόν της περιοχής

Γ. Πλακιωτάκης: Η ανάπλαση της χερσαίας λιμενικής ζώνης στη Χερσόνησο θα αναβαθμίσει το τουριστικό προϊόν της περιοχής

Παρουσία του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και βουλευτή Λασιθίου της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννη Πλακιωτάκη, καθώς και του Γενικού Γραμματέα Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, Μανώλη Κουτουλάκη, υπεγράφη πριν λίγες μέρες, η σύμβαση για την εκπόνηση της «μελέτης ανάπλασης, αντιδιαβρωτικής προστασίας χερσαίας λιμενικής ζώνης Χερσονήσου και προστασίας λιμένα έναντι προσάμμωσης», με την οποία ουσιαστικά υλοποιείται το μεγαλύτερο αναπτυξιακό project που έχει σχεδιαστεί τις τελευταίες δεκαετίες στον Λιμένα Χερσονήσου.

«Ένα ακόμα βήμα για την υλοποίηση ενός εμβληματικού έργου είναι γεγονός», δήλωσε αμέσως μετά την υπογραφή της σύμβασης ο κ. Πλακιωτάκης και συνέχισε: «Η ανάπλαση της χερσαίας λιμενικής ζώνης στη Χερσόνησο θα αναβαθμίσει το τουριστικό προϊόν της περιοχής, μεταξύ άλλων, αυξάνοντας τις θέσεις ελλιμενισμού».

«Η Κρήτη παραμένει ψηλά στον αναπτυξιακό σχεδιασμό του Υπουργείου μας, με χρηματοδοτήσεις για τέτοια έργα υποδομής, ύψους 90 και πλέον εκατομμυρίων ευρώ», πρόσθεσε ο κ. Πλακιωτάκης.

Η μελέτη αφορά στην «καρδιά» της τουριστικής περιοχής της Χερσονήσου και ειδικότερα του παραλιακού μετώπου του Λιμένα Χερσονήσου που οριοθετείται από τη συμβολή των οδών Ν.Νεάρχου – Αγίας Παρασκευής μέχρι τη συμβολή των οδών 25ης Μαρτίου και Αγίας Παρασκευής.

Πρόκειται για μία ολοκληρωμένη παρέμβαση, η υλοποίηση της οποίας θα αναβαθμίσει την ευρύτερη περιοχή του Λιμένα Χερσονήσου με τη δημιουργία κοινόχρηστων χώρων, περιπάτου, αθλητισμού, αναψυχής κ.α. ενώ ταυτόχρονα θα ενισχύσει τη λιμενική δραστηριότητα της περιοχής με την αύξηση των θέσεων ελλιμενισμού και τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών.

Περιλαμβάνει την αισθητική βελτίωση της όψης του παραλιακού μετώπου, την ενίσχυση της λιμενικής δραστηριότητας με την δημιουργία νέων λιμενικών εγκαταστάσεων, την ενίσχυση της σύνδεσης των μεμονωμένων μέχρι τώρα πόλων ενδιαφέροντος με την δημιουργία ενός χώρου ιδιαίτερου, αισθητικού ενδιαφέροντος για ποικιλία δραστηριοτήτων, περιπάτου, αθλητισμού, αναψυχής, εξερεύνησης, στάσης, παραμονής καθώς και την εξασφάλιση ασφαλών συνθηκών πρόσβασης και εξυπηρέτησης σε άτομα με αναπηρία (ΑμεΑ).

Η εκπόνηση της μελέτης εντάχθηκε και θα χρηματοδοτηθεί από το πρόγραμμα «Φιλόδημος», ενώ εξασφαλισμένες είναι οι πιστώσεις και για την υλοποίηση του έργου, προϋπολογισμού 8.000.000 ευρώ, από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

Related Articles