Αλκοόλ και αυτοάμυνα-Πιθανές συνέπειες

Αλκοόλ και αυτοάμυνα-Πιθανές συνέπειες

Οι άνδρες μικρότερης ηλικίας, καταναλώνοντας αλκοόλ, συνήθως αισθάνονται  «γενναίοι» και «ψάχνονται», με αποτέλεσμα, πολλές φορές να εμπλακούν σε φασαρίες κάποιες φορές μάλιστα με δυσάρεστη κατάληξη.

Η μεγάλη κατανάλωση αλκοόλ αλλάζει τον τρόπο σκέψης και συναισθημάτων  κατά συνέπεια επηρεάζει τον τρόπο με τον οποίο κάποιος άνθρωπος ενεργεί.

Η κατανάλωση αλκοόλ μπορεί να σας δυσκολεύσει να σκεφτείτε καθαρά ώστε να λάβετε καλές αποφάσεις. Μπορεί να είναι πιο πιθανό ότι θα μπλέξετε σε δυνητικά επιβλαβείς ή επικίνδυνες καταστάσεις που θα μετανιώσετε την επόμενη μέρα ή σε ακραίες καταστάσεις χωρίς καν να καταλάβετε πώς έγινε αυτό.

Αν κάποιος άνθρωπος γίνεται ληθαργικός με το ποτό, και ειδικά αν πρόκειται για γυναίκα,   είστε πιθανόν υποψήφιο θύμα για ληστεία ή και βιασμό .

Αν είτε ο τύπος του ανθρώπου που γίνετε επιθετικός και ειδικά αν είστε άνδρας, είστε υποψήφιοι τουλάχιστον για ληστεία ή και ξυλοδαρμό.

 

Το  αλκοόλ τη διαδικασία λήψης αποφάσεων

Σε επίπεδο 0,05% αλκοόλ στο αίμα σας, ο μετωπιαίος λοβός επηρεάζεται. Είναι το πρώτο μέρος του εγκεφάλου σας που επηρεάζεται από το αλκοόλ. Ο μετωπικός λοβός είναι υπεύθυνος για την κρίση και τη συλλογιστική.

Στο 0,1 – 0,15% αλκοόλ στο αίμα σας, πηγαίνει στον εγκέφαλο, όπου ελέγχεται ο συντονισμός των μυών, η όραση και η ομιλία.

Μετά από αυτό το σημείο, το αλκοόλ κινείται  το τμήμα του εγκεφάλου που συνδέει τον νωτιαίο μυελό και τον θάλαμο και το νωτιαίο μυελό όπου επηρεάζεται το αναπνευστικό σας σύστημα και το καρδιακό σας σύστημα.

Αυτό που σας επιτρέπει να σταματήσετε να ενεργείτε από αυτές τις κατά τα άλλα κοινωνικά απαράδεκτες, αλλά φυσικές παρορμήσεις ονομάζονται «ανασταλτικά νεύρα».

Δεδομένου ότι το αλκοόλ είναι κατασταλτικό, αυτά τα νεύρα καταστέλλονται, επιτρέποντάς σας να φαίνεστε πιο τολμηροί, ενώ το μόνο που έχει γίνει στη πραγματικότητα είναι να ενεργείτε με παρορμήσεις που ήδη υπάρχουν.

Δεδομένου επίσης ότι το αλκοόλ αναστέλλει επίσης το συμπαθητικό νευρικό σύστημα. Είναι αυτό το νευρικό σύστημα που σας δίνει την αίσθηση «μάχης ή φυγής».

Το αλκοόλ αυξάνει το χρόνο αντίδρασης και επίσης αυξάνει σφάλματα κατά τη λήψη αποφάσεων. Οι επιδράσεις του αλκοόλ στον εγκέφαλο σε άτομα με υψηλή δόση αλκοόλ στο σύστημα τους φαίνεται να τους καθιστά σε θέση να γνωρίζουν καλά το περιβάλλον και τι κάνουν. Ουσιαστικά, τείνουν να γίνονται τολμηροί θέλοντας να «τα βάλουν» με άλλους ή και να φύγουν τρέχοντας με το παραμικρό.

Οι επιδράσεις του αλκοόλ στον εγκέφαλο

Η δυσκολία στο περπάτημα, η θολή όραση, η δυσκολία στην ομιλία, η επιβράδυνση του χρόνου αντίδρασης, η μειωμένη μνήμη είναι οι πιο προφανείς επιδράσεις του αλκοόλ.

Το αλκοόλ μπορεί να προκαλέσει ανιχνεύσιμα προβλήματα στη μνήμη μετά από λίγα μόνο ποτά και, καθώς αυξάνεται η ποσότητα αλκοόλ, το ίδιο συμβαίνει και με τον βαθμό ανικανότητας.

Μπορεί οποιαδήποτε στιγμή να χρειαστεί να υπερασπιστούμε τον εαυτό μας ή την οικογένειά μας, και είναι απαραίτητο να τονιστεί ότι  αλκοόλ και αυτοάμυνα δεν πάνε μαζί. Αν θέλουμε να πιούμε, καλό είναι να το κάνουμε σε προστατευμένο περιβάλλον, όπου οι πιθανότητες να μπούμε σε κίνδυνο είναι μηδαμινές.

Related Articles