Πώς οι παιδεραστές παγιδεύουν παιδιά στο διαδίκτυο

Πώς οι παιδεραστές παγιδεύουν παιδιά στο διαδίκτυο

Όλοι οι παιδεραστές  ξέρουν να κρύβονται και έχουν την εμπειρία   να πλησιάσουν και να ξεγελάσουν ένα παιδί. Γι’ αυτό οι γονείς πρέπει να έχουν τον έλεγχο των λογαριασμών των ανήλικων παιδιών τους.

Το κόλπο του είναι γνωστό. Ζητάνε φωτογραφίες και video από τα ανήλικα παιδιά και εφόσον τηρούν τις αρρωστημένες ορέξεις τους ζητούν να τα συναντήσουν από κοντά και συνήθως τα απειλούν.

Έρευνα δείχνει ότι ένα στα δύο ανήλικα παιδιά συνομιλεί διαδικτυακά με αγνώστους, ενώ 1 στα 5 συναντιέται με άτομα που γνώρισε στο διαδίκτυο Ένα ψεύτικο προφίλ μπορεί να κρύβει από πίσω ένα ολόκληρο κύκλωμα. Σε πολλές περιπτώσεις χρησιμοποιούν ανήλικα παιδιά ως δόλωμα βγάζοντας τα μπροστά στην κάμερα του υπολογιστή.

Πριν  το άνοιγμα του λογαριασμού στα social media, αν ζητηθεί κινητό, πρέπει να δώσουν το κινητό του γονέα, η φωτογραφία του προφίλ θα πρέπει να είναι γενική και όχι του παιδιού. Αποδοχή θα πρέπει να κάνουν μόνο οι γονείς, ώστε να έχουν την εμπειρία και να ελέγξουν το προφίλ της φιλίας που έχει δεχτεί το παιδί τους. Όλα τα παιδιά θα πρέπει να είναι ενημερωμένα και   καλό είναι να έχουν κάνει ένα μικρό σεμινάριο για την ασφαλή επικοινωνία στο διαδίκτυο. Το ψεύτικο προφίλ είναι η παγίδα για να πλησιάσει ο παιδεραστής το παιδί.

Το παιδί πρέπει να καταλάβει ότι η πραγματική ζωή δεν βρίσκεται στο χώρο του διαδικτύου.

Μία παραπάνω δυσκολία που αντιμετωπίζει ο γονέας είναι ότι τα κινητά και τα tablet μεταφέρονται και το παιδί μπορεί να τα έχει μαζί του οπουδήποτε και με το wifi που θα βρει ελεύθερο, μπορεί να προβεί σε πράξεις που δεν θα προλάβει να ελέγξει.

Ο γονιός πρέπει να εξηγήσει ότι δεν στέλνουμε προσωπικές φωτογραφίες και video και εξηγεί το λόγο. Ότι μπορεί κάποιος κακόβουλος να τις κάνει χρήση, να επέμβει και να της αλλοιώσει και να τις χρησιμοποιήσει εναντίον του ή για να τις πουλήσει και να έχει κέρδος από παραποιημένες φωτογραφίες του. Το ίδιο ισχύει και για το video.

Επίσης το πρώτο που πρέπει να πεις στο παιδί είναι ότι: “Όλοι είμαστε άνθρωποι και κάνουμε λάθη γιατί μέσα από τα λάθη μας μαθαίνουμε. Αν κάνεις ένα λάθος, που έχεις δικαίωμα στο λάθος, δεν θα αφήσεις ποτέ και κανέναν να σε εκβιάσει για αυτό. Θα σου πουν παιδί μου: “θα το πω στη μάνα σου ή στον πατέρα σου ή θα ανεβάσω τις φωτογραφίες σου στο διαδίκτυο”, αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να κλείσεις τη συσκευή και να το πεις στους γονείς σου και με την βοήθεια ειδικού τμήματος της αστυνομίας το θέμα θα λυθεί. Δεν πρέπει να νιώσει παγιδευμένο.

Αν το παιδί αποφασίσει να συναντήσει κάποιον μέσω διαδικτύου, θα πρέπει να ενημερώσει τους γονείς του και να γνωρίζουν τις κινήσεις του για να δράσουν αν χρειαστεί.

Το παιδί πρέπει να είναι ενημερωμένο πρώτα από τον ίδιο του το γονιό και έπειτα από το σχολείο του.

Related Articles