Στην Κύπρο για τις επετειακές εκδηλώσεις μνήμης για τους Πεσόντες και Αγνοούμενους Αξιωματικούς και Οπλίτες κατά την τουρκική εισβολή του 1974, ΥΦΕΘΑ ο Νικόλαος Χαρδαλιάς

Στην Κύπρο για τις επετειακές εκδηλώσεις μνήμης για τους Πεσόντες και Αγνοούμενους Αξιωματικούς και Οπλίτες κατά την τουρκική εισβολή του 1974, ΥΦΕΘΑ ο Νικόλαος Χαρδαλιάς

Ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Νικόλαος Χαρδαλιάς, το διήμερο Τρίτη 19 και Τετάρτη 20 Ιουλίου 2022, παρέστη, εκπροσωπώντας τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Νικόλαο Παναγιωτόπουλο, στις επετειακές εκδηλώσεις για τους Πεσόντες και Αγνοούμενους Αξιωματικούς και Οπλίτες κατά την τουρκική εισβολή του 1974, στην Κύπρο.

Την Τρίτη 19 Ιουλίου στο Πανόραμα Αγνοουμένων, στο χωριό Πυργά, ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας παρευρέθηκε σε εκδήλωση μνήμης και απόδοσης τιμής, την οποία συνδιοργάνωσαν η Παγκύπρια Οργάνωση Συγγενών Αδηλώτων Αιχμαλώτων και Αγνοουμένων και η Πανελλήνια Επιτροπή Συγγενών Αγνοουμένων κατά την κυπριακή τραγωδία, όπου τελέστηκε δέηση για την ανεύρεση των Αγνοουμένων και Τρισάγιο για τους Πεσόντες, χοροστατούντος του Θεοφιλέστατου Επισκόπου Καρπασίας κ.κ. Χριστοφόρου, εκπροσώπου του Αρχιεπισκόπου Νέας Ιουστινιανής και πάσης Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομου Β΄. Τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας εκπροσώπησε ο Υπουργός Εργασίας & Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Κυριάκος Κούσιος.

Την Τετάρτη 20 Ιουλίου, ο κ. Χαρδαλιάς παρευρέθηκε στην Επιμνημόσυνη Δέηση που τελέστηκε υπέρ των Πεσόντων Αξιωματικών και Οπλιτών κατά την τουρκική εισβολή του 1974, χοροστατούντος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Κύκκου & Τηλλυρίας κ.κ. Νικηφόρου (εκπρόσωπος του Αρχιεπισκόπου Νέας Ιουστινιανής και πάσης Κύπρου) και κατέθεσε στεφάνι στον Τύμβο Μακεδονίτισσας, στη Λευκωσία. Στη συνέχεια, μετέβη στον Ιερό Ναό Αποστόλου Βαρνάβα στην Αρχιεπισκοπή Κύπρου, όπου παρέστη στο Μνημόσυνο για τους Πεσόντες, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Πάφου κ.κ. Γεώργιου, εκπρόσωπου του Αρχιεπισκόπου Νέας Ιουστινιανής και πάσης Κύπρου στην εκδήλωση. Τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας εκπροσώπησε ο Υπουργός Οικονομικών κ. Κωνσταντίνος Πετρίδης.

Στις εκδηλώσεις,  παρέστησαν η Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Αννίτα Δημητρίου, οι Βουλευτές Πέλλας κ. Διονύσιος Σταμενίτης και Β΄ Πειραιώς κ. Ειρήνη Κασιμάτη ως εκπρόσωποι της Βουλής των Ελλήνων, εκπρόσωποι κοινοβουλευτικών κομμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας, οι Αρχηγοί ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος και ΓΕΕΦ Αντιστράτηγος Δημόκριτος Ζερβάκης, ο Επίτροπος Προεδρίας της Κυπριακής Δημοκρατίας αρμόδιος για Ανθρωπιστικά Θέματα και Θέματα Αποδήμων κ. Φώτης Φωτίου, ο Πρέσβης της Ελλάδας στην Κύπρο κ. Ιωάννης Παπαμελετίου, ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Άμυνας της Κύπρου κ. Ανδρέας Λουκά, ο Διοικητής Συνταγματάρχης Παναγιώτης Κεραμιδάς και αντιπροσωπεία στελεχών της Ελληνικής Δύναμης Κύπρου, αντιπροσωπεία στελεχών των Κυπριακών Ενόπλων Δυνάμεων, ο Πρόεδρος της Παγκύπριας Οργάνωσης Συγγενών Αδηλώτων Αιχμαλώτων και Αγνοουμένων κ. Νικόλαος Σεργίδης, η Πρόεδρος της Πανελλήνιας Επιτροπής Συγγενών Αγνοουμένων κατά την κυπριακή τραγωδία κ. Μαρία Καλμπουρτζή και συγγενείς αγνοουμένων από την Ελλάδα και την Κύπρο.

Επιπρόσθετα, ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στη Λευκωσία, συναντήθηκε σήμερα με τον Υπουργό Οικονομικών της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Κωνσταντίνο Πετρίδη και τον Πρέσβη της Ελλάδας στην Κύπρο κ. Ιωάννη Παπαμελετίου, με τους οποίους συζήτησε θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος, με επίκεντρο τις γεωπολιτικές εξελίξεις και τις επιπτώσεις τους στην ασφάλεια και τη σταθερότητα στην Ευρώπη, τα Βαλκάνια και την ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

Επίσης, πραγματοποίησε συνάντηση με τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Νέας Ιουστινιανής και πάσης Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομο Β΄, στην Αρχιεπισκοπή. Στη συνάντηση παρόντες ήταν οι Βουλευτές κ. Διονύσιος Σταμενίτης και κ. Ειρήνη Κασιμάτη, οι Αρχηγοί ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος και ΓΕΕΦ Αντιστράτηγος Δημόκριτος Ζερβάκης και ο Δήμαρχος Λευκωσίας κ. Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης.

 width=

Σχετικά Άρθρα